Tujuan

Taklimat ini bertujuan memberi pengetahuan kepada petugas PEDi tentang cara membuat Permohonan Harta Pusaka Kecil Secara atas Talian sahaja. Ianya dapat dimanfaatkan keopada petugas PEDi untuk memberi tunjuk ajar kepada Komuniti Setempat jika mahu membuat permohonan pembahagian Harta Pusaka secara online. 

 

Klik Untuk Gambar Aktiviti


 

 

Tujuan

PEDi Kuala Kangsar telah menerima kunjungan pelajar dari SK Trosor Kuala Kangsar. Sehubungan dengan itu, PEDi telah membuat aktiviti advokasi Klik Dengan Bijak iaitu bertajuk "Buli Siber". Tujuan advokasi ini diadakan untuk memberi pendedahan kepada pelajar-pelajar tentang bahayanya buli siber dan kesan-kesan yang tidak baik kepada mangsa dan pemangsa.

 

Klik Untuk Gambar Aktiviti

 


 

  Tarikh : 8 Disember 2022
  Masa : 9.00 Pagi  - 11.00 Pagi
  Lokasi : Perpustakaan Awam Kuala Kangsar & PEDi Kuala Kangsar
  Aktiviti : Lawatan Sekolah

 

Aktiviti

1) Senam Ria Berirama
2) Mewarna Online
3) Lawatan Berpandu
4) Lego Kreatif
 

 

Tujuan

Penghulu-penghulu Daerah Kuala kangsar diajar cara mengguna portal e-Tanah untuk tujuan pembayaran secara online dan sebagainya. Selain itu, ianya bertujuan menggalakkan komuniti di kampung untuk mengguna portal tersebut untuk membuat pembayaran tanpa hadir ke pejabat Tanah.

 

Klik Untuk Gambar Aktriviti

 


 

 

Tujuan

Menggalakkan komuniti membuka dan menyimpan di akaun Bank Tabung Haji. Selain itu, pengguna juga diajar cara mendaftar Tabung Haji online iaitu denggan memuat turun applikasi "Thijari".

 

KliK Untuk Gambar Aktiviti