Tujuan

Pertandingan Doodle Art Batik telah diadakan  bersempena dengan Program Mega Seni Visual Negeri Perak 2022 yang bertempat di Perpustakaan Awam Kuala Kangsar..

Seramai 60 orang peserta pertandingan adalah dikalangan pelajar sekolah di daerah Kuala Kangsar. Terdapat dua kategori yang dipertandingkan iaitu kategori remaja dan kategori kanak-kanak. Pertandingan ini telah dirasmikan oleh YB Mohamad Zuraimi Razali iaitu ADUN Manong, Kuala Kangsar Perak.
 

 

Tujuan

Bimbingan ini bertujuan untuk mengajar pengguna untuk memohon kad CIDB secara online.Selepas ini pengguna boleh memperbaharui kad ini secara online tanpa mengupah ejen untuk membuatnya.

 

Klik Untuk Gambar Aktiviti


 

 

Tujuan

Tuan Haji Khairul Anuar Alhaj iaitu Pengetua Sekolah MRSM Kuala Kangsar telah datang ke PEDi Kuala Kangsar untuk membincangkan dan memberi beberapa usul supaya petugas PEDi dapat memberikan taklimat Advokasi kepada pelajar-pelajar MRSM.Hal ini bertujuan dapat membendung pelajar-pelajar dari melakukan salah laku yang berkaitan dengan penggunaan gadget dan internet.

Klik Untuk Gambar Aktiviti


 

 

Tujuan

Program Jom Membaca 10 minit ialah program yang dianjurkan oleh Perpustakaan seluruh negeri pada setiap tahun. Pada tahun ini, Perpustakaan Awam Kuala Kangsar telah bekerjasama dengan PEDi Kuala kangsar untuk menjalankan program ini di MRSM Kuala Kangsar. Program ini adalah sebagai langkah pertama menjenama inisiatif membaca dengan tujuan menjadikan satu budaya membaca di kalangan pelajar.
 
 

 

 

Tujuan

PEDi Kuala Kangsar telah menerima kunjungan daripada  YBrs. Dr Ghazali Mohamed Fadzil selaku Ahli Majlis, Persatuan Pustakawan Malaysia pada 3 Januari 2022. Kunjungan ini bertujuan untik meninjau Perpustakaan Cawangan Utama Kuala Kangsar dan seterusnya melawat PEDi Kuala Kangsar yang berkongsi bangunan dengan perpustakaan.